4 aug

Tag aktion på din privatøkonomi

Mange syntes privatøkonomi er super kedeligt, og det er synd, for det handler om grundlaget for dit liv. Med et stærkt grundlag, så får du også mulighed for at få et meget sjovere liv. Flere og flere tage forbrugslån og har store lån i deres bolig samt forskellige andre lån som f.eks. billån. Hvor er ordet opsparing til fremtiden blevet af? Den eneste opsparing som folk kan finde ud af er ofte kun pensionsopsparingen, fordi det ikke er noget vi behøver at spekulere over (tror vi).

Hvis du går i gang med lidt research, og forsøger at ændre denne tilgang bare en lille smule, så kan det betyde utrolig mange nemme penge ind på din konto uden at du rigtigt skal arbejde for det. Spar f.eks. 10.000 kr mere op i år. Invester disse penge bare nogenlunde fornuftigt, og de efterfølgende år har du 500 kroner mere til forbrug. Bare et år, hvor du tænker dig om, og spare lidt ekstra op, vil altså give dig et betydeligt beløb. Hvis du spare mere op, eller gør det flere år i træk, så vil du alt andet lige selvfølgelig kunne få endnu mere ud af det.

Det behøver ikke at være så svært at spare penge. Tag f.eks. et kig på dine forsikringer. Her kan de fleste familier spare 2-3000 kr, og så har du allerede de første 30% af de 10.000 kr du kan investere. Tag et kig på din mobilregning, og søg efter sammenligning af mobilabonnementer. Mon ikke du også her kan spare penge. Spar 50 kr hver måned, og så er der 600 kr mere hvert år! Gør det samme med internet, tv og som jeg startede med, så gå igennem dine lån. Snak med lidt forskellige banker, og hør om de ikke kan give dig billigere låne. Her kan være endnu mere at spare end nogle af de andre steder. Hvad siger du til at spare 50.000 kr over de næste 20-30 år?!?! Det er da mange penge, og der skal ikke meget forskel i renten på store lån, før det er nemt at spare. Hvis du har store låne, eller mange lån, så kan der være usædvanligt mange penge.

I stedet for at øge dit forbrug med disse penge, så udfordre jeg dig til at investere pengene… Det kan f.eks. være hos Mintos, hvor du kan få en rigtig god forrenting af dine penge. Så kan jeg love dig at de næste år bliver meget sjovere… gør en aktiv insats i 5-10 år, og din alderdom bliver så meget sjovere!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *